تقدیر از یک عمر تلاش‌ علمی و اجرایی استاد بلورچیان

تقدیر از یک عمر تلاش‌ علمی و اجرایی استاد بلورچیان
تقدیر از یک عمر تلاش‌ علمی و اجرایی استاد بلورچیان
آیین گرامیداشت اقدامات دکتر سیدمحمد بلورچیان، شیمیدان و موسس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و شماری از دانشمندان این حوزه برگزار شد.
آیین گرامیداشت اقدامات دکتر سیدمحمد بلورچیان، شیمیدان و موسس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و شماری از دانشمندان این حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار تیتر قزوین، سالن همایش‌های حکمت پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی میزبان شماری از دانشمندان شیمی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون پژوهشی وزارت علوم و رییس فرهنگستان علوم بود که برای تقدیر از یک عمر تلاش‌های استاد سیدمحمد بلورچیان شیمیدان برجسته در این سالن گرد آمده بودند.

در این مراسم همچنین از سردیس استاد بلورچیان و کتاب مجموعه مقالاتی در تکریم استاد بلورچیان رونمایی و کتاب به حضار تقدیم شد. همچنین وزارت علوم، فرهنگستان علوم، پژوهشگاه‌ها شیمی و مهندسی شیمی و انجمن مهندسی شیمی با تقدیم لوح تقدیر از اقدامات استاد بلورچیان تقدیر کردند.

دکتر سید محمد بلورچیان (متولد 1312 تبریز) دارای مدرک دکتری داروسازی با درجه ممتاز از دانشگاه تبریز و دکتری تخصصی شیمی از دانشگاه بوردو فرانسه است.

وی در سال 1972 موفق به اخذ درجه دکتری دولتی علوم (اتا) با درجه افتخار آمیز از فرانسه شد، در سال 1342 به مرتبه استادیاری، در سال 1350 به مرتبه دانشیاری و در سال 1360 به مرتبه استادی نائل آمد.

یکی از فعالیت‌های مهم و ماندگار استاد بلورچیان بنیان گذاری، تأسیس و راه اندازی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران بوده است. عضویت پیوسته در فرهنگستان علوم، نشان درجه یک دانش، کسب عنوان استاد نمونه کشور، برگزیده دوره اول همایش چهره‌های ماندگار، نخستین شیمیدان برگزیده انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران و برگزیده ویژه رتبه اول تحقیقات بنیادی سی امین جشنواره بین المللی خوارزمی از سوابق علمی و افتخارات وی به شمار می‌آید.

بلورچیان جزو 15 عضو پیوسته اولیه فرهنگستان علوم است که از بدو تأسیس با فرهنگستان همکاری داشته و در این مدت علاوه بر مشارکت مؤثر در برنامه‌های علمی فرهنگستان و ایراد سخنرانی‌های علمی و اجرای طرح‌های پژوهشی، چند دوره ریاست گروه علوم پایه ریاست شاخه شیمی گروه را هم به عهده داشته است. وی همچنین عضو شورای علمی و عضو شورای پژوهشی فرهنگستان علوم و عضو هیأت ممیزه مشترک فرهنگستان‌ها بوده است.

مرکز پژوهش‌‏های شیمی و مهندسی شیمی ایران با هدف فراهم آوردن امکانات پژوهشی بنیادی، کاربردی و آموزشی در تمام زمینه‌های شیمی و مهندسی شیمی و پرورش استعدادها و خلاقیت موجود در کشور و بهره‌گیری از ذخایر عظیم نفت، گاز، معادن، فلزات، گیاهان دارویی و نیز فراهم آوردن تمهیدات برای تولید نیمه‌صنعتی بر اساس تصمیم شورای گسترش آموزش عالی سال 1368 تاسیس و در اردیبهشت 86 به پژوهشگاه ارتقا یافت.

این پژوهشگاه در فضایی به مساحت حدود 16 هکتار در اراضی چیتگر و در جوار دیگر پژوهشگاه‌های وزارت علوم واقع شده و شامل چهار پژوهشکده‌ فناوری پاک، پژوهشکده مهندسی شیمی و نفت، پژوهشکده فناوری‌‌های نوین و پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی و مرکز رشد است. دکتر بلورچیان از بدو تاسیس ریاست این پژوهشگاه را تا سال 1386 برعهده داشت.

دکتر احمد شعبانی (دانش‌آموخته رشته شیمی آلی از دانشگاه تربیت مدرس در مقطع دکتری) رییس دانشگاه شهید بهشتی (1386 تا 1391) و استاد دانشکده علوم شیمی و نفت این دانشگاه از اسفند 1400 رییس این پژوهشگاه است.


انتهای پیام/

منبع: ایرنا

https://www.titrqazvin.ir/news/18162

مطالب پیشنهادی از سراسر وب