بیم و امیدهای وزنه‌برداری ایران در تاشکند

بیم و امیدهای وزنه‌برداری ایران در تاشکند
بیم و امیدهای وزنه‌برداری ایران در تاشکند
نتایج کلی پیکارهای وزنه‌برداری قهرمانی آسیا برای پولامردان المپیکی ایران پیام‌های متفاوتی داشت.
نتایج کلی پیکارهای وزنه‌برداری قهرمانی آسیا برای پولامردان المپیکی ایران پیام‌های متفاوتی داشت.

به گزارش خبرنگار تیتر قزوین، پیکارهای وزنه‌برداری قهرمانی آسیا با درخشش جوانان ایرانی به پایان رسید. در این دوره از مسابقات ایران با سه نماینده در بخش مردان حضور پیدا کرده بود که حاصل کار آنان کسب یک نشان طلا و سه نقره بود. در این مسابقات علی عال‌پور یک مدال طلا و 2 نقره در دسته 89 کیلوگرم کسب کرد و عبدالله بیرانوند نیز به مدال نقره یک‌ضرب دسته 89 کیلوگرم رسید.

علیرضا عباسپور دیگر نماینده ایران در این رقابت‌ها در جایگاه هشتم ایستاد.

غول‌کشی شرط رسیدن جوادی به سکو

کسب عنوان قهرمانی قاره کهن توسط یکی از جوانان وزنه‌برداری ایران در حالی بود که دسته 89 کیلوگرم یک دسته المپیکی است و نفرات سرشناسی مانند لی دایان، تیان تائو و میرمصطفی جوادی در آن حضور نداشتند. این سه وزنه‌بردار مدعی آسیا سهمیه المپیک خود را تقریبا قطعی کرده و برای تایید نهایی آن باید در جام جهانی 2024 تایلند حضور داشته باشند. البته چینی‌ها تنها یک وزنه‌بردار را می‌توانند در این دسته برای المپیک انتخاب کنند.

در لانگ لیست گزینشی المپیک دسته 89 کیلوگرم لی دایان چینی با ثبت مجموع 396 کیلوگرم در جایگاه نخست و کارلوس ناسار بلغارستانی با 395 کیلوگرم در جایگاه دوم قرار دارد. لوپز کلمبیایی نیز با 390 کیلوگرم در جایگاه سوم قرار دارد. تیان تائو با 387 کیلوگرم چهارم و والانیا سانچز نیز با 385 کیلوگرم پنجم است.

میرمصطفی جوادی نیز در این دسته با 384 کیلوگرم در جایگاه ششم قرار گرفته و کادر فنی نام وی را به عنوان تنها نماینده ایران برای جام جهانی 2024 تایلند ارسال کرده است.

هر چند که پرچمداری جوانان ایران در تاشکند امید به پشتوانه‌سازی را در این رشته روشن کرده، اما نتایج این مسابقات پیام‌هایی برای وزنه‌برداری ایران داشت که بازخوانی آن می‌تواند راه رسیدن به مدال را توسط پولادمرد کشورمان در المپیک پاریس افزایش دهد.

در دسته 89 کیلوگرم نماینده ایران کار راحتی در مصاف با غول‌های چینی، کلمبیایی و بلغارستانی ندارد و برای رسیدن به سکوی مدالی باید منتظر لغزش این قهرمانان باشد. البته جوادی در ریاض نشان داد که مرد روزهای سخت است و در رقابت‌های قهرمانی سال 2023 جهان با شاهکار خود موفق به کسب عنوان قهرمانی در این دسته شد.

میرمصطفی جوادی در دسته 89 کیلوگرم جانشین کیانوش رستمی شده و انتظار می‌رود بتواند مانند ملی‌پوش کرمانشاهی تیم ملی وزنه‌برداری سال‌ها در این دسته قدرت‌نمایی کند.

جام جهانی وزنه‌برداری به عنوان آخرین گزینشی المپیک از 31 مارس تا 11 آوریل (12 تا 23 فروردین) در شهر پوکت تایلند برگزار می‌شود. حضور در جام جهانی این رشته برای تمام مدعیان رسیدن به المپیک 2024پاریس اجباری است. تا پیش از جام جهانی تایلند مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی 2022 کلمبیا، 2022 قاره‌ها، جایزه بزرگ کوبا، قهرمانی جهان 2023 ریاض، جایزه بزرگ قطر و قهرمانی 2024 قاره‌ها گزینشی‌های المپیک در رشته وزنه‌برداری بودند که نمایندگان ایران توانستند در این رقابت‌ها وارد گزینشی المپیک شوند.

دسته 102 کیلوگرم در سیطره قهرمانان

در دسته 102 کیلوگرم معما برای ایران بسیار پیچیده است. با اعلام کادر فنی رضا دهدار تنها نماینده ایران باید با قهرمانانی متشکل از دسته‌های 96، 102 و 109 کیلوگرم رقابت کند. در این دسته نفراتی مانند لسمن پارادز بحرینی قهرمان جهان در وزن 96 کیلوگرم، فارس الباخ قطری قهرمان جهان و المپیک، اکبر ژورائف قهرمان جهان و المپیک در وزن 109 کیلوگرم، لیو از چین قهرمان جهان و سیخانسو بلاروسی دارنده نشان طلای یک‌ضرب و نفر سوم جهان در دسته 102 کیلوگرم، حضور دارند. همچنین جانگ کره‌ای نایب قهرمان جهان دیگر مدعی این دسته به شمار می‌رود.

در پیکارهای وزنه‌برداری قهرمانی آسیا ازبک‌ها با اکبر ژوایف در این دسته شانس خود را برای المپیک امتحان کردند که وی توانست نتیجه خوبی را به ثبت برساند. ژورائف با مهار 180 کیلوگرم یک‌ضرب و 220 کیلوگرم دوضرب به عنوان قهرمانی آسیا رسید و با ثبت مجموع 400 کیلوگرم اکنون در جمع برترین‌های گزینشی المپیک در این دسته قرار دارد.

تا پیش از پیکارهای قهرمانی آسیا لیو از چین با 404 کیلوگرم در جایگاه نخست و فارس الباخ با 400 کیلوگرم در جایگاه دوم قرار داشت.جانگ کره‌ای نیز با 399 کیلوگرم در جایگاه سوم این دسته است. دهدار نیز با 390 کیلوگرم در جایگاه دهم جای گرفته است. کلکسیون قهرمانان در دسته 102 کیلوگرم کار را برای رضا دهدار از ایران سخت کرده، البته یک احتمال هم وجود دارد که فدراسیون وزنه‌برداری با توجه به دستورالعمل کیفی‌گرایی مورد نظر کمیته ملی المپیک، قهرمانان را با توجه به رکورد آنان در مقایسه با رقیبان به المپیک 2024 اعزام کند.

اگر چنین دستورالعملی مبنای کار اعزام باشد حضور دهدار در المپیک در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد گرفت. دهدار هر چند که در مسابقات جهانی 2022 کلمبیا موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی جهان شد اما در مسابقات جهانی 2023 ریاض و قهرمانی آسیای 2023 جینجو نتوانست عملکرد چشمگیری داشته باشد.

نماینده خوزستانی تیم ملی در بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو نیز در حرکت یکضرب اوت کرد و حذف شد. او در مسابقات قهرمانی آسیای 2023 کره جنوبی عنوانی بهتر از پنجم کسب نکرد. دهدار در مسابقات جهانی عربستان نیز با 386 کیلوگرم به عنوانی بهتر از نهم نرسید.

بازگشت هیجان به دسته فوق سنگین

شرایط ایران در دسته فوق‌سنگین بسیار متفاوت از 102 کیلوگرم است. در این دسته علی داودی به پشتوانه نیروی جوانی و مدال نقره المپیک رقیب سرسختی برای قهرمانان ارمنی، بحرینی و سوری به شمار می‌رود و حتی منتظر لغزش غول گرجستانی است. تالاخادزه در چند دوره گذشته مسابقات قهرمانی جهان و اروپا به مانند گذشته به دلیل مصدومیت نتوانسته رکوردشکنی کند و حتی در برخی از رقابت‌ها میلیمتری عنوان نخست را به دست آورد.

البته تالاخادزه به پشتوانه رکورد یک‌ضرب خود می‌تواند شرایط لازم را برای کسب مدال طلا المپیک فراهم کند. تالاخادزه افسانه‌ای در یک‌ضرب موفق به مهار 225 کیلوگرم شده و در آخرین مسابقات جهانی (ریاض) با مهار 220 کیلوگرم نشان داد هنوز در این دسته حرف اول را می‌زند. البته در کنار تالاخادزه 2 قهرمان دیگر ارمنستانی حضور دارند که رکوردهای یک‌ضرب بسیار خوبی از خود به جای گذاشتند. گورمیناسیان وزنه‌بردار ارمنی‌الاصل بحرین با 217 کیلوگرم و لالایان ارمنستانی با 212 کیلوگرم رقیبان جدی داودی هستند.

یکی از اتفاقات خوب پیکارهای قهرمانی آسیا در تاشکند ضعف گورمیناسیان ارمنی در مهار وزنه بود. وی در یک‌ضرب 207 کیلوگرم و در دوضرب نیز 236 کیلوگرم را مهار کرد تا با 443 کیلوگرم به عنوان نایب قهرمای آسیا برسد.

گورمیناسیان بحرینی در حرکت یک‌ضرب مغلوب وزنه 212 کیلوگرمی شد و در دوضرب نیز نتوانست وزنه 242 کیلوگرمی را مهار کند. در این دسته «من اسعد» سوریه‌ای به عنوان قهرمانی رسید. قهرمان آسیا هر چند که در یک‌ضرب با مهار وزنه 192 کیلوگرمی عملکرد مناسبی نداشت اما با مهار وزنه 252 کیلوگرمی در دوضرب نشان داد می‌تواند در المپیک مدعی رسیدن به سکوی مدالی باشد.

داودی که اکنون به شرایط بسیار مطلوبی در حرکت دوضرب رسیده می‌تواند تا المپیک 2024 پاریس شرایط را برای تقویت حرکت یک‌ضرب خود فراهم تا بتواند در قلب اروپا دومین مدال المپیکی خود را ضرب کند. داودی در پاریس برخلاف توکیو بی‌رقیب نیست بلکه باید در کنار پولادسرد رقابت سختی را با قهرمانان بزرگ جهان و المپیک داشته باشد.


انتهای پیام/

منبع: ایرنا

https://www.titrqazvin.ir/news/16740

مطالب پیشنهادی از سراسر وب