دوران جنس دوم به سر آمده است

دوران جنس دوم به سر آمده است
دوران جنس دوم به سر آمده است
مدیر شورای همکاری ها و شبکه زنان ایران گفت: ریشه بسیاری از مزاحمت‌ها و گرفتاری‌های دیگر زنان ما در جامعه امروز نگاهی است که از گذشته تاکنون وجود داشته که زنان را شهروندان درجه دو می‌دانند که صرفا برای خدمت به مردان خلق شده اند.
مدیر شورای همکاری ها و شبکه زنان ایران گفت: ریشه بسیاری از مزاحمت‌ها و گرفتاری‌های دیگر زنان ما در جامعه امروز نگاهی است که از گذشته تاکنون وجود داشته که زنان را شهروندان درجه دو می‌دانند که صرفا برای خدمت به مردان خلق شده اند.

دکتر توران ولی مراد در گفتگو با خبرنگار تیتر قزوین با اشاره به زنانی که در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و علمی افتخار آفریده‌اند، گفت: به دنبال همان نگاه بالا به پائین که به زنان وجود دارد ما می‌بینیم که روسای دانشگاه‌های ما تماما مرد هستند، مدیران رسانه‌ای ما همگی مرد هستند و به همین دلیل خیلی وقت‌ها دستاوردهای زنان در جامعه ما نادیده گرفته می‌شود.

مدیر شورای همکاری ها و شبکه زنان ایران، با بیان اینکه از دید انقلاب اسلامی زنان جایگاه والایی دارند ولی در سپهر سیاسی ایران جای زنان خالی است، ادامه داد: در دیداری که در ابتدای دولت یازدهم با دکتر ظریف داشتیم از ایشان خواستم که سخنگوی خود را از زنان توانمند انتخاب کند و ما شاهد بودیم که با انتخاب خانم مرضیه افخم چقدر خوب از عهده این کار برآمدند؛ از وزیر کشور هم در دیداری خواستم این تفکر که زنان نمی توانند را کنار بگذارند و از زنان در پست های کلیدی استفاده کنند تا دختران ما الگوهای مناسبی برای خود پیدا کنند.

این جامعه شناس با بیان اینکه نگاه انقلاب اسلامی به زن این است که زنان در تصمیم گیری‌ها، نقش حیاتی دارند و حضور آنان در جامعه سرنوشت ساز است، تصریح کرد: متاسفانه در چند دهه اخیر، رفته‌رفته به همان نگاه ابزاری که قبل از انقلاب بود بازگشتیم و به رغم اینکه زنان ما بسیار رشد کردند و متعالی شدند اما از آنجا که مجموعه نظام، مردسالار است و نگاه‌شان این است که زنان نمی‌توانند از عهده کارهای بزرگ برآیند، از آن ها در پست های عالی بهره نبردند.

این جامعه شناس با اشاره به تبلیغات و محتوی رسانه‌های غربی افزود: به دیدگاه غلطی که از گذشته وجود داشت هجمه های غربی در سال‌های اخیر را هم اضافه کنید که به نگاه ابزاری و جنسی به زنان دامن می زند این نگرش است که منجر به این می‌شود که افراد به خودشان اجازه دهند کرامت انسانی زنان را نادیده بگیرند و جایگاه آنان را خدشه دار کنند.

این فعال حقوق زنان خاطر نشان کرد: فقط مسئله نگرش مردان به زنان نیست که نیاز به اصلاح دارد بلکه زنان نیز باید دید درستی به خودشان پیدا کنند و از عرضه خود به عنوان ابزاری جنسی خودداری کنند.

وی با تاکید بر جایگاه زنان در جامعه اسلامی افزود: دیدگاه غربی می‌گوید مالکیت زن بر بدن خودش به او اجازه می دهد هر کاری دوست دارد انجام بدهد ولی نگاه اسلامی معتقد است چه زن و چه مرد، کسی مالک بدن خود نیست و مالک همه ما خداست؛ بنابراین در چنین نگاهی هم زنان باید با رعایت موازین شرعی خود را از نگاه‌های ابزاری محافظت کنند و هم مردان از آسیب رساندن یا مزاحمت برای آنها خودداری کنند.

ولی مراد مشکلاتی از جمله مزاحمت‌ها را نتیجه همین نگاه های مدیران به زنان دانست و افزود: وقتی ما 12 میلیون جوان مجرد داریم که امکان ازدواج برای‌شان تسهیل نمی‌شود و امروزه از طریق فضاهای مجازی مورد هجوم فرهنگی هم قرار می‌گیرند، طبیعی است که گرفتار هیجاناتی می‌شوند که منجر به رفتارهایی از جمله مزاحمت برای بانوان می شود.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا بعضی از زنان در مقابل مزاحمت‌ها سکوت می‌کنند و به مراجع قانونی شکایت نمی کنند، گفت: جامعه زنان عرف خودش را دارد؛ انسان با عقلی که دارد منافع و خطراتی که یک اقدام در پی دارد را با خود می سنجد. در نتیجه زنان وقتی با خود سبک سنگین می‌کنند و می‌بینند در صورت پیگیری قانونی هیاهوی بسیاری می‌شود و خیلی سخت می‌توانند ادعای خود را ثابت کنند، ترجیح می‌دهند سکوت کنند و نادیده بگیرند.

این فعال حقوق زنان با اشاره به اقداماتی که برای افزایش امنیت اجتماعی زنان انجام داده است، گفت: برای ریاست قوه قضائیه نامه نوشتم و خواستار تشکیل معاونت امور زنان در این قوه شدم تا وقتی به زنان تعرضی شد جایی باشد که بتوانند به راحتی و فورا پیگیر شکایت خود شوند و دادخواهی کنند. در نامه دیگری از مجلس نیز خواستم که در برنامه ششم توسعه در اصلاحات فرهنگی خود مسائل زنان را در نظر بگیرد و حضور آنها در زمینه های مختلف به ویژه پست های تاثیر گذار را تسهیل کنند.

 



https://www.titrqazvin.ir/news/2747

مطالب پیشنهادی از سراسر وب