اعمال عید غدیر چیست؟

اعمال عید غدیر چیست؟
اعمال عید غدیر چیست؟
عید غدیر به عنوان عیدالله الاکبر از ویژگی‌هایی برخوردار است که سفارش شده اعمال این روز را به جا آورده و دل مومنان را شاد کنیم. از طرف دیگر علاوه بر «مهمونی 10 کیلومتری»، جشن‌هایی در مساجد و حسینیه‌ها برگزار می‌شود.
عید غدیر به عنوان عیدالله الاکبر از ویژگی‌هایی برخوردار است که سفارش شده اعمال این روز را به جا آورده و دل مومنان را شاد کنیم. از طرف دیگر علاوه بر «مهمونی 10 کیلومتری»، جشن‌هایی در مساجد و حسینیه‌ها برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار تیتر قزوین، فردا، سه‌شنبه پنجم تیر مصادف با 18 ذیحجه، روز عید اللّٰه الأکبر و عید آل محمّد (ع) است و حق‌تعالی هیچ پیامبری را مبعوث نفرموده جز آنکه این روز را عید کرده و حرمت آن را لازم دانسته است. بر اساس بعضی روایات نام این روز در آسمان روز عهد معهود و در زمین روز میثاق مأخوذ و جمع مشهود است.

از امام صادق(ع) پرسیدند، آیا غیر از جمعه و قربان و فطر عید دیگری برای مسلمانان هست که حضرت فرمود «آری؛ عیدی است که احترامش از همه اعیاد بیشتر است و آن روزی است که حضرت رسول (ص) امیرمومنان (ع) را به جانشینی خود منصوب و اعلام کرد «هر کسی که من مولا و آقای او هستم، پس علی مولا و آقا و پیشوای اوست و آن هجدهم ذیحجه است».

در این روز سفارش شده که روزه بگیرید، به عبادت خدا مشغول شوید و محمّد و آل محمّد (ص) را یاد کنید و بر ایشان صلوات فرستید. پوشیدن لباس های زیبا، زینت کردن، استفاده از بوی خوش، شادی کردن و شاد کردن شیعیان امیرمومنان (ع) گذشت از تقصیرات شیعیان، برآوردن حاجات آنان، صله ارحام، توسعه دادن بر اهل و عیال، اطعام اهل ایمان، افطار دادن به روزه‌داران، مصافحه با مؤمنان، رفتن به زیارت آنان، تبسّم بر چهره آن‌ها و فرستادن هدایا برای اهل ایمان و به جا آوردن شکر و سپاس به خاطر نعمت بزرگ ولایت از دیگر اعمال این روز برشمرده شده است.

در روایتی دیگر آمده است کسی‌ که در این روز اندکی پول به برادر مومن خود بدهد، 100 هزار برابر در غیر این روز است. طعام دادن در این روز به یک مومن مانند طعام دادن به همه پیامبران و صدّیقان است. در خطبه امیرمومنان (ع) در روز غدیر چنین آمده است: هرکه مؤمن و روزه‌دار را به وقت افطارش افطار دهد، مانند آن است که 10 «فئام» را افطار داده باشد. شخصی از «فئام» پرسید که حضرت فرمود: 100 هزار پیغمبر و صدیق و شهید.

در برخی روایات تاریخی آمده است که هجدهم ذیحجه روزی است که حضرت موسی بر ساحران پیروز شد؛ خدا، آتش را بر ابراهیم سرد و سلامت نمود؛ حضرت موسی، یوشع بن نون را جانشین خود کرد؛ حضرت عیسی شمعون الصّفا را خلیفه خود کرد؛ و حضرت سلیمان ملّت خود را بر جانشینی آصف بن برخیا گواه گرفت و جناب رسول خدا بین اصحاب خود عقد برادری برقرار کرد.

در حدیث ابن ابی نصر بزنطی از حضرت رضا (ع) اینگونه نقل شده است: ای پسر ابی نصر هر کجا باشی، بکوش روز عید غدیر نزد قبر مطهّر حضرت امیرالمؤمنین (ع) حاضر شوی، به درستی‌که در این روز، خداوند می‌آمرزد از هر مرد و زن مؤمن، گناه 60 سال ایشان را و از آتش دوزخ آزاد می‌کند، دو برابر آنچه در ماه رمضان و شب قدر و شب فطر آزاد کرده و پرداخت یک درهم در این روز به برادران مؤمن، برابر با هزار درهم در اوقات دیگر است و در این روز به برادران مؤمن احسان کن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان؛ به خدا سوگند، اگر مردم برتری و مزیت این روز را چنان‌که باید بدانند، هرآینه هر روز فرشتگان با ایشان ده مرتبه مصافحه کنند.

در هر صورت بزرگداشت این روز برجسته و برتر لازم بسیار سفارش شده و اعمال آن چندچیز است: اوّل روزه که کفّاره 60 سال گناه است، دوّم غسل، سوم زیارت امیرمؤمنان (ع) که برای آن حضرت در این روز، سه زیارت مخصوص روایت شده و یکی از آن‌ها زیارت معروف به امین‌الله است که هم از نزدیک و هم از راه دور خوانده می‌شود. چهارم غسل کند و نیم ساعت پیش از گذشتن خورشید از لحظۀ ظهر دو رکعت نماز بخواند، در هر رکعت سوره حَمد، یک بار و سوره توحید، 10 بار و آیت‌الکرسی، 10 بار و سپس 10 بار سوره قدر خوانده شود.

پنجم خواندن دعای ندبه، ششم این دعا را بخواند اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ نَبِیِّکَ وَعَلِیٍّ وَلِیِّکَ، وَالشَّأْنِ وَالْقَدْرِ الَّذِی خَصَصْتَهُما بِهِ دُونَ خَلْقِکَ... هفتم هنگامی که مؤمنی را ملاقات کرد، این تهنیت را بگوید الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِی جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّکینَ بِوِلایَهِ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ وَالْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلامُ. یعنی سپاس خدای را که ما را از چنگ‌زنندگان به ولایت امیرالمؤمنین و امامان دیگر قرار داد.

هشتم 10 مرتبه بگوید: الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِی جَعَلَ کَمالَ دِینِهِ وَتَمامَ نِعْمَتِهِ بِوِلایَهِ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طالِبٍ عَلَیْهِ السَّلامُ؛ خدای را سپاس که کمال دینش و تمام نعمتش را به ولایت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب قرار داد. یکی دیگر از اعمالی که در این روز سفارش شده صیغه عقد اخوت است که جزییات آن در مفاتیح آمده است.

برنامه برخی هیات‌های تهران در جشن عید غدیر

مسجد ارک

سخنران: حجت الاسلام سید علی صادقی

مداح:حاج منصور ارضی

زمان:دوشنبه 4 تیر 1403 از نماز مغرب و عشاء

نشانی: خیابان پانزده خرداد، مسجد ارک

هیئت مکتب الزهرا (س)

سخنران:حجت الاسلام ناصر یوسفی

مداحان: محمود کریمی / محمدرضا طاهری / حسین طاهری

زمان: دوشنبه 4 تیر از نماز مغرب و عشاء

نشانی: خیابان شریعتی خیابان شهدای ناجا ستاد فرماندهی تهران بزرگ حسینیه چهارده معصوم

هیئت رایه العباس

سخنران: شیخ مصطفی کرمی

مداحان: سید مجید بنی فاطمه /محمود کریمی/ مهدی رسولی / سید محمود علوی

زمان: سه شنبه 5 تیر از ساعت 10 صبح

نشانی: چیذر آستان مقدس امامزاده علی اکبر (ع)

هیئت لواءحیدرکرار

سخنران: شیخ سعید شحیطاط

مداحان: محمد نداف پور/ سید امیر حسینی / محمد شعبانپور / فرشید قره داغی / مهرداد ملکی

زمان: دوشنبه 4 تیر از ساعت 20:30

نشانی: کرج آستان مقدس امامزاده طاهر(ع)

هیئت محبان فاطمه الزهرا (س)

سخنران: حجت الاسلام سید علیرضا حسینی

مداحان: سعید حدادیان / محمد حسین حدادیان

زمان: دوشنبه 4 تیر از ساعت 20

نشانی: خیابان آزادی غرب یادگار امام

هیئت الزهرا (س)

پیش منبر: حاج اکبر مولایی

سخنران: استاد علوی تهرانی

مداحان: محسن عرب خالقی / محمد فصولی / محمدحسین پویانفر

زمان:دوشنبه 4 خرداد ماه 1403 از ساعت 21:30

نشانی: میدان خراسان

هیئت الزهرا(س)

پیش منبر:حاج اکبر مولایی

سخنران: استاد علوی تهرانی

مداحان: علی آئینه چی / محسن عرب خالقی / پیام کیانی

زمان: سه شنبه 5 خرداد ماه 1403 از ساعت 21:30

نشانی: میدان خراسان

هیئت الزهرا (س)

پیش منبر: حاج اکبر مولایی

سخنران: استاد علوی تهرانی

مداحان: محسن عربخالقی / مهدی رعنایی / محسن عراقی

زمان: چهارشنبه 6 تیر ماه 1403 از ساعت21:30

نشانی: میدان خراسان

آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

سخنران: حجت الاسلام سیدحسین مؤمنی

مداحان: علی انسانی / مجید کمره ای

زمان: دوشنبه 4 تیر بعد از نماز مغرب و عشاء

مکان: شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر

آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

سخنران: حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسکر

مداح: سیدعلی سادات رضوی

زمان: سه شنبه 5 تیر بعد از نماز ظهر و عصر

مکان: شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر

آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

سخنران: حجت الاسلام سیدمصطفی عبدالله

مداح: علی مهدوی نژاد

زمان: سه شنبه 5 تیر بعد از نماز مغرب و عشا

مکان: شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر


انتهای پیام/

منبع: ایرنا

https://www.titrqazvin.ir/news/19372

مطالب پیشنهادی از سراسر وب