شور بودن 100 هزار هکتار از خاک کشاورزی قزوین

شور بودن 100 هزار هکتار از خاک کشاورزی قزوین
شور بودن 100 هزار هکتار از خاک کشاورزی قزوین
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: 480 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که 100 هزار هکتار از خاک آن شور و لب شور (در مرز شور شدن) است.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین گفت: 480 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد که 100 هزار هکتار از خاک آن شور و لب شور (در مرز شور شدن) است.

به گزارش خبرنگار تیتر قزوین، مهرزاد محصص مستشاری  با اعلام این خبر گفت: امکان کشت محصولات مقاوم به شوری در این اراضی وجود دارد و از نظر علمی می‌توان با تعیین الگوی کشت و افزایش بهره وری روی این اراضی تمرکز کرد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین با بیان اینکه استان قزوین با گسترش شوری در خاک‌های کشاورزی استان همراه است، تصریح کرد: تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که 20 سال پیش مقدار شوری خاک در اراضی کشاورزی قزوین 80 هزار هکتار بوده که این رقم اکنون به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است.

محصص مستشاری علت شوری خاک را آب استان برشمرد و تشریح کرد: منابع آب‌های زیر زمینی در دشت قزوین مثل یک کاسه عمل می کند که متاسفانه برداشت بی رویه از این منابع موجب شده تا دشت قزوین با جبهه شوری خاک مواجه شود.

این مسئول ادامه داد: یکی دیگر از عوامل شور شدن خاک در دشت قزوین، استفاده از آب شور برای مصارف کشاورزی است که پس از گذشت اندک زمانی خاک را شور می‌کند و درجه کیفی و حاصلخیزی را کاهش می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین خاطرنشان کرد: خاک‌های شور و لب شور به اراضی درجه سه و چهار به بالا نیز گفته می‌شود که حجم بالایی را در استان قزوین تشکیل می‌دهند.

محصص مستشاری یادآور شد: تنها 10 درصد از اراضی کشاورزی استان قزوین دارای خاک درجه یک و حاصلخیز است که متاسفانه شاهدیم همین اندک خاک مناسب مورد طمع و سوء استفاده برخی تغییر کاربری‌های غیرمجاز قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/

https://www.titrqazvin.ir/news/19006

مطالب پیشنهادی از سراسر وب