طرح‌های بزرگ آب‌وخاک بر مدار پیشرفت/ تکمیل فاز دوم با سهم دولت از صنایع و فاینانس

طرح‌های بزرگ آب‌وخاک بر مدار پیشرفت/ تکمیل فاز دوم با سهم دولت از صنایع و فاینانس
طرح‌های بزرگ آب‌وخاک بر مدار پیشرفت/ تکمیل فاز دوم با سهم دولت از صنایع و فاینانس
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی پیشرفت طرح‌های شاخص این بخش را مناسب ارزیابی کرد و از تامین مالی آن در فاز دوم اجرا خبر داد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی پیشرفت طرح‌های شاخص این بخش را مناسب ارزیابی کرد و از تامین مالی آن در فاز دوم اجرا خبر داد.

به گزارش تیتر قزوین، از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در رابطه با اجرای طرح 550 هزار هکتاری احیای اراضی خوزستان و ایلام اظهار داشت: حدود 300 هزار هکتار از طرح 550 هزار هکتاری احیای اراضی خوزستان و ایلام به بهره‌برداران تحویل داده‌شده و زیر کشت رفته است.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای فاز دوم این طرح دو چالش داشتیم که یکی منابع مالی طرح و دیگری مطالعات طرح بود که مطالعات آن توسط شرکت جهاد نصر در حال انجام و 100 هزار هکتار از آن مطالعه شده است. سازمان برنامه بودجه 80 هزار هکتار از این طرح را اولویت اول اعلام کرد تا مطالعات آن تکمیل و به مرحله اجرا برسد.

وی با بیان اینکه این پروژه حدود 180 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که شامل تأمین آب و شبکه آبیاری می‌شود و از دو طریق در حال پیگیری آن هستیم، اظهار داشت: در بودجه 1402 مقررشده بود سهم دولت از صنایع نیشکر و سایر صنایع جانبی که حدود 30 همت ارزش‌گذاری شده بود، به فروش برود و به این پروژه اختصاص یابد که در حال پیگیری است.

نیازی شهرکی اضافه کرد: روش دیگر تأمین بودجه از طریق فاینانس است که در سفر ریاست جمهوری به چین، چندین طرح برای فاینانس مورد قبول شرکت چینی قرار گرفت که در این‌ بین دو پروژه آب‌وخاک پذیرفته شد و یکی از این دو پروژه، 550 هزار هکتاری احیای اراضی خوزستان و ایلام بود و همچنان پیگیر یک میلیارد دلار فاینانس هستیم.

وی همچنین نسبت به اجرای بخشی از این پروژه در سال 1403با تخصیص منابع اعتباری، ابراز امیدواری کرد.

معاون آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی در خصوص طرح شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی غرب و شمال غرب کشور گفت: این طرح 227 هزار هکتار بود که 127 هزار هکتار از آن در سنوات قبل مورد بهره‌برداری قرار گرفت و 100 هزار هکتار از این طرح به‌جامانده است که در سال 1402 با دستور مقام معظم رهبری یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ملی به این طرح اختصاص یافت که 7 هزار میلیارد تومان آن سهم وزارت جهاد کشاورزی و 31 هزار میلیارد تومان آن سهم وزارت نیرو برای تخصیص آب کشاورزی است.

وی ادامه داد: یک‌صد هزار هکتار باقیمانده این پروژه در حال انجام است و در استان‌های مختلف به‌خوبی پیش می‌رود؛ امیدواریم این پروژه تا مهر سال 1403 آماده افتتاح و بهره‌برداری شود که منوط به آب‌رسانی وزارت نیرو به این طرح است.

نیازی‌شهرکی با بیان وجود 41 هزار کیلومتر قنات در کشور، گفت: اقدامات بسیاری برای احیای قنوات نیاز داریم؛ امسال قرار بود 518 میلیارد تومان برای احیای قنوات اختصاص یابد که تاکنون 168 میلیارد تومان دریافت شده است و مقررشده به‌زودی مبلغ دیگری هم تخصیص یابد. طبق برنامه باید 400 کیلومتر قنات را مرمت و بازسازی کنیم که به دلیل عدم جذب اعتبارات عملکرد بالایی نداشته‌ایم و حدود یک‌سوم آن اجرایی شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: در سال 1402، 3 هزار و 582 میلیارد تومان موافقت‌نامه با سازمان برنامه‌وبودجه داشتیم که 629 میلیارد تومان از آن را اختصاص داده‌اند که بخش بالایی از آن اسناد خزانه است. از این میزان هم تنها 17.5 درصد اعتبار تخصیص داده‌شده است. این در حالی است که این حوزه برای اجرای تمام طرح‌های خود به هزار میلیارد تومان اعتبار و بودجه نیازمند است.

وی با بیان اینکه ما در برنامه هفتم مکلف به اجرای سالانه 350 هزار هکتار سامانه‌های نوین آبیاری، حدود صد هزار هکتار اجرای شبکه‌ها و... هستیم، گفت: برای سال آینده برنامه داریم آبیاری هوشمند را در اراضی کشاورزی اجرایی کنیم که تمام نیازهای گیاه و خاک را موردبررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

نیازی شهرکی افزود: یکی از چالش‌های ما در بخش کشاورزی، تغییرات اقلیمی و افزایش دما است که پروژه‌ای را تعریف کرده‌ایم تا ببینیم در ایران کشاورزی از تغییر اقلیم چه صدماتی خواهد خورد و برای آن برنامه‌ریزی کنیم که یک پروژه مطالعاتی است.


انتهای پیام/

https://www.titrqazvin.ir/news/17657

مطالب پیشنهادی از سراسر وب